Reinigen en verzorgen

Hoe moet de huid gereinigd en verzorgd worden?

Om een zo mooi mogelijke huid te hebben en te houden is het heel belangrijk de huid iedere dag opnieuw vooral goed te reinigen. Dit reinigen moet eigenlijk een vast ritueel zijn of worden in uw dagelijkse huidverzorging. Want door een goede reiniging met de juiste producten afgestemd op uw huidtype worden schilfertjes verwijderd en de doorbloeding van de huid gestimuleerd waardoor de huid er frisser en gezonder uit gaan zien.

Waarom reinigen?

U huid krijgt gedurende de dag te maken met allerlei schadelijke stoffen. die de poriën verstoppen (vuil, rook, uitlaatgassen, etc.) Als u dan ‘s-avonds een nachtcréme of ‘s-ochtends een dagcréme over deze vervuilde huid smeert, plak je als het ware het vuil aan het gezicht vast, waardoor de werkzame stoffen niet tot de huid kunnen doordringen, met als resultaat dat er dus helemaal niets gebeurt, laat staan verbetert. Ditzelfde geldt voor het insmeren van bv droge benen. Op de huid liggen allemaal dode huidcellen. Als je deze niet eerst verwijdert, door te scrubben bv, dan plak je de dode huidcellen aan de huid vast waardoor je na een korte tijd alweer kurkdroge benen hebt.

Voor het naar bed gaan moet de make-up er helemaal afgehaald worden en de huid grondig gereinigd worden. Voor de kwetsbare huid rond de ogen kunt u het beste een speciale oogmake-up remover gebruiken die dit kwetsbare huidgebied prima en zacht kan reiningen.

U doet de remover op een natte uitgeknepen wat die u vervolgens eerst even een paar seconden zachtjes tegen het oog drukt. Daarna gaat u met zachte roterende bewegingen over het oog in de richting van de klok.

Hierna van boven naar beneden over de wimpers. Dit alles herhaalt u enige keren om de mascara er grondig af te halen.

Wie zo lang mogelijk een gezonde en schone huid wil hebben moet natuurlijk altijd producten gebruiken die geschikt zijn voor uw huidtype. Gebruikt u de verkeerde producten zal de huid u dat snel laten weten in de vorm van irritatie, roodheid, strak gevoel en jeukerigheid.
Om de huid grondig schoon te maken en te bevrijden van huidschiffertjes en restjes vuil gebruikt u een reinigings produkt, deze doet u op uw handpalm en smeert dit over het gezicht, waarna uw het afspoelt met een lauwe/warme washand.

Dit reinigingsritueel moet u zowel ‘s-morgens als ‘s-avonds toepassen

Als de huid wat valer van kleur wordt is de hoornlaag te dik. Dit heeft als gevolg dat uw verzorgingsproducten minder snel en ook minder goed in de huid kunnen trekken. Om dit te voorkomen is het aan te raden één al twee keer per week na het reinigen de huid een zachte peeling te geven met een peelingproduct uiteraard weer aangepast aan uw huidtype. Dit doet u door het produkt met zacht roterende (cirkelende) bewegingen op de huid in te wrijven. Hierna zorgvuldig met lauwwarm water afspoelen.

Als u een vochtarme huid heeft (dat gebeurd automatisch als u ouder wordt) moet u een extra zachte peeling nemen met hele fijne korreltjes.

Voor een nog beter resultaat is het ook aan te raden om na de peeling een afgestemd masker één per week te gebruiken.

Eerst reinigen en dan smeren!

De producten die een schoonheidsspecialiste gebruikt bevatten een hoger percentage werkstoffen en werkzame stoffen dan de producten die u in de winkel kunt kopen. Door dit hogere percentage van stoffen die uw huid optimaal in conditie kunnen brengen en houden, is de prijs ook vaak hoger. Het volgende geldt: hoe ouder u wordt, hoe meer werkstoffen uw huid nodig heeft om jong en gezond te blijven, hoe duurder het product. Echter: cosmetica is kostbaar, maar een mooie huid is onbetaalbaar!

Zoals hierboven vermeld is de huid rond de ogen zeer dun en kwetsbaar. Door allerlei invloeden zoals: milieu, rook, droge lucht (verwarming) enz worden deze huiddelen als eerste dun, daarna rood met als gevolg het onstaan van rimpeltjes.

Voor een gezonde en weerbare huid is een normale dag- en nachtcréme niet voldoende. Daarom is het aan te raden altijd, zeker bij het vorderen van de jaren, een speciale oogcréme die extra vochtinbrengde werkstoffen bevatten, op te brengen. De créme kunt u het beste voorzichtig inkloppen rond het oog.
De oogcréme beschermt onze tere ooghuid tegen vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen.

In koude jaargetijden maakt de huid minder talg (huidvet) aan. Daardoor wordt de huid minder beschermd. Zeker de gevoelige delen van de gezichtshuid bijv. rond de ogen, neus, de wangen en halshuid.

Om te voorkomen dat de huid nog droger (vocht-en vetarmer) wordt en daardoor meer rimpeltjes kunnen ontstaan moet u de huid goed verzorgen. Dus een goed dag- nachtcréme gebruiken voor uw bestemde huid.

Vergeet vooral uw hals en decolleté niet, vaak worden deze huiddelen vergeten, door haast en tijdgebrek. Of gewoon omdat we er geen zin in hebben of naar bed willen. Toch moet u, zeker als u wat ouder bent of wordt, deze delen van de huid niet vergeten. Hier bevinden zich namelijk minder talgklieren in de huid en daardoor wordt er minder vet en vochtigheid aan deze huiddelen toegevoegd. Daardoor is het niet verwonderlijk dat de huid hier heel vlug aan elasticiteit verliest en dan sneller rimpels vertoont. Om uw hals en decolleté zo lang mogelijk jong en glad te kunnen houden is het aan te bevelen uw hals en decolleté na de normale reiniging speciale hals- en decolleté créme met eveneens rotterende bewegingen op deze huidgebieden in te masseren.

Want dames vergeet niet dat uw (echte) leeftijd het eerste wordt gezien aan uw handruggen, hals en decollaté!

Waarom zou ik naar een schoonheidsspecialiste gaan?

Er kunnen verschillende redenen zijn om naar een schoonheidsspecialiste te gaan, bijvoorbeeld om uzelf eens lekker in de watten te laten leggen en heerlijk te ontspannen. De belangrijkste reden echter om naar een schoonheidsspecialiste te gaan is om uw huid in optimale conditie te brengen en te houden. Door allerlei factoren van buitenaf wordt er schade aan uw huid toegebracht. De huid kan deze schade tot op zekere hoogte zelf reguleren, maar op een gegeven moment heeft hij toch behoefte aan speciale verzorging, aangepast aan uw huidtype en huidconditie.

Samenwerking

Indien u regematig een bezoek brengt aan uw schoonheidsspecialiste, zult u zeker resultaat zien in de vorm van een gezondere, frissere en schonere huid met minder rimpelvorming.

Beste resultaat

Het beste resultaat verkrijgt u door de producten die tijdens een behandeling worden gebruikt, ook thuis te gebruiken. Vergelijk het maar met een leren bankstel of een paar leren schoenen. Indien deze niet steeds behandeld worden met het juiste middel, speciaal afgestemd op het soort leer, worden ze droog, krijgen krassen en lijnen (rimpels) en zien er vaal en bleek uit. Behandeld u ze vervolgens éénmalig, dan zien ze er op dat moment weer goed uit, maar vervolgens neemt dat gauw weer af als dit niet regelmatig opnieuw gedaan wordt. Leer dat gelijk vanaf het begin het goed bijgehouden wordt, gaat het veel langer mee. En dit geldt dus ook voor uw huid.

De aanpak van veroudering begint bij een gezond leven en gezond eten. Hoe jonger je daar mee begint, hoe mooier je huid blijft. Elke huid gaat op den duur rimpels vertonen en verslappen. Met een goede huidverzorging vertraag je dit proces.

Kortom huidverzorging hoort er gewoon bij!