Wat doen vitamines

Vitamines die het beste zijn voor de huid.

Ouder worden gaat gepaard met het verouderen van de huid. De vele jaren zon en het blootstaan aan de elementen kunnen ervoor zorgen dat de huid er ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent. Voor vrouwen geldt dat na de memopauze het oestrogeen, wat verantwoordelijk is voor een jeugdige huid-, niet meer aanwezig is. Je ontdekt steeds meer rimpels in de huid als je in de spielgel kijkt.

Vitamine A

Eén van de meest belangrijke vitamines voor de huid is vitamine A. Het versterkt de beschermende laag van de huid. Het is ook essentieel voor het onderhoud en de reparatie van de opperhuid. Daar komt nog bij dat Vitamine A een antioxidant is. Het helpt bij de bestrijding van de vrije radicalen welke de systemen van het lichaam kunnen beschadigen. Helpt het vochtgehalte te verbeteren en de celvernieuwing te bevorderen.

Vitamine B

De complex B vitamines zijn een groep vitamines welke erg effectief zijn voor het onderhoud van een gezonde huid. Deze krachtige groep vitamines zijn als een leger van soldaten welke vechten tegen de verouderingsprocessen welke door vervuiling, stress en het milieu aan de huid en de rest van het lichaam worden toegebracht. Ze werken perfect in samenwerking met elkaar en met de andere belangrijke vitamine groepen om het lichaam in goede conditie te houden en om de huid er goed uit te doen zien.

Vitamine C

Is een andere vitamine waarvan uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het belangrijk is voor de huid. Het is een krachtige antioxidant en één van de belangrijkste factoren bij het aanmaken van collageen en kan er voor zorgen dat het immuumsysteem van je lichaam op peil wordt gehouden. Vitamine C is een belangrijke factor bij de reparatie van de huid, de groei en het helen.

Vitamine E

Is een antioxidant welke heling en reparatie van de huid versterkt. Het kan voorkomen, dat de cellen beschadigen door de negatieve effecten welke vrije radicalen op het lichaam hebben. Helpt om het vocht in de huid vast te houden en de huid soepeler te maken.

Antioxidatie

Van een aantal vitaminen is bekend dat ze antioxidatieve eigenschappen hebben. Dat wil zeggen dat ze de oxidatie (roesten) van celwanden kunnen voorkomen of vertragen. Afvalproducten die ontstaan bij oxidatie treden op als storende elementen in de cellen en kunnen leiden tot ziekte-processen. Oxidatie is een scheikundig proces waarbij een stof onder invloed van zuurstof een verandering (roesten) ondergaat.

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn deeltjes die helpen bij het afweersysteem om ziekteverwekkers en andere “indringers” buiten te houden. Ze kunnen individueel nuttig zijn, maar als er te veel van zijn, richten ze schade aan.

Levertraan

Daarnaast is er nog iets wat je kunt gebruiken om je huid er jonger uit te laten zien. Eén theelepel levertraan er dag wordt ook wel de fontein van de jeugd genoemd. Veel mensen beweren dat door het slikken van één theelepel per dag de huid er na een jaar uitziet alsof ze een facelift hebben gehad! Levertraan helpt om de huid soepel te houden en reduceert de rimpels. Daarnaast is het zo dat de vitamine D welke in levertraan zit er voor zorgt dat de botten worden versterkt. Er ontwikkelen ook vetzuren in welke goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenfuncties en de ontwikkeling van het zenuwsysteem.

Een goede huidverzorging is echter niet alleen een zaak van vitamines. Gezond eten, een uitgebalanceerd dieet en genoeg beweging zijn minstens zo belangrijk. Probeer minstens acht uur slaap per nacht te nemen. Gebruik altijd zonnebescherming als je aan de zon bent blootgesteld. Drink acht tot tien glazen water per dag om het vocht van je huid op peil te houden.